Vår Energi er blitt Norges nest største oljeselskap

Tirsdag signerte styreleder i Vår Energi den endelige avtalen og tok over ExxonMobils andeler på norsk sokkel. Dermed er Vår Energi blitt dobbelt så stort.

GOLIAT: Goliat-plattformen i Barentshavet. Vår Energi er operatør. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
GOLIAT: Goliat-plattformen i Barentshavet. Vår Energi er operatør. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det ble kjent i høst at Vår Energi hadde signert en avtale om å overta ExxonMobils eierandeler i mer enn 20 produserende norske oljefelt for 4,5 milliarder dollar, eller rundt 41 milliarder kroner. Men først 10. desember, på dagen ett år etter at Vår Energi ble etablert, er avtalen sluttført og offisiell.

– Vi kunne ikke ønsket oss en bedre bursdagsgave. Dette er kjempegøy. Vi sa selskapet skulle vokse, og nå gjør vi som vi sa, sier Vår Energi-sjef Kristin F. Kragseth til Sysla.

Vår Energi er eid av Eni (69,6 prosent) og HitecVision (30,4 prosent) og blir nå det nest største selskapet innen leting og utvinning av olje på norsk sokkel etter Equinor. ExxonMobil gir seg etter 50 år på norsk sokkel.

Vår Energi vil ha en daglig produksjon på rett under 300 000 fat oljeekvivalenter. Tredje størst er Total, med i underkant av 200 000 fat, foran Wintershall Dea og Aker BP med rundt 150 000 fat daglig.

Til sammenligning produserer Equinor over 2,1 millioner fat oljeekvivalenter per dag.

Vår energi har nå andeler i 35 felt, hvorav fem er egenopererte, Goliat, Marulk, Balder, Ringhorne og Jotun. Selskapet har over 1000 ansatte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer