«Varme hender» vekker harme:
- Provoserer

- Nedlatende, sier lederen av Norsk Sykepleierforbund om at NHO-sjefen omtaler sykepleiere som «varme hender».

PROVOKASJON: - Sykepleiere er høykompetente fagfolk. NHO provoserer når de omtaler oss som «varme hender», sier forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen i Norsk Sykepleierforbund. Foto: Bjørn Langsem
PROVOKASJON: - Sykepleiere er høykompetente fagfolk. NHO provoserer når de omtaler oss som «varme hender», sier forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen i Norsk Sykepleierforbund. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert

- Vi trenger den brede debatten som NHO etterlyser. Men dette er langt fra så kontroversielt som NHO-sjef Ole Erik Almlid vil ha det til, for han står jo bare på stedet hvil, sier forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen i Norsk Sykepleierforbund til Børsen.

Velferdskutt, svekket stillingsvern, store skattekutt og omfattende privatisering av helsetjenester er bare noe av kruttet i veikartet for framtidas Norge som NHO lanserte tidligere denne uka.

- Jeg tenker at NHO har kjørt seg fast. De beskriver det som å tenke nytt, men de er jo helt fastlåst i tidligere standpunkt. NHO står på stedet hvil i synet på privat og offentlig virksomhet, utdyper Sverresdatter Larsen.

- Nedladenhet

NHO-direktør Almlid ga et intervju med Børsen før arbeidsgiverforeningen lanserte rapporten Neste trekk. Der sa han blant annet følgende om mer privatisering og digitalisering innen helsesektoren:

- Barnehagereformen er det beste eksemplet på hvordan offentlig og privat sektor kan samarbeide om å finne løsninger. Sykepleiere har «varme hender» uansett om de jobber i privat eller offentlig sektor. Dette kommer til å være en nøkkel til å løse alt det andre vi snakker om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer