Varner legger ned butikk-kjede

Klesgiganten Varner kutter ved hovedkontoret, legger ned Wow-butikkene og vurderer nedleggelser i Sverige.

KUTTER: Også ved Varners hovedkontor på Billingstad blir det kuttet kostnader. Foto: NTB scanpix
KUTTER: Også ved Varners hovedkontor på Billingstad blir det kuttet kostnader. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Varner-konsernet slet allerede før coronakrisa.

Konsernet har butikk-kjedene Dressmann, Cubus, BikBok Carlings, Urban, Volt og Wow. Nå tas flere store grep, skriver DN.

Rundt 30 Wow-butikker legges ned. Disse går nå inn som egen merkevare i Cubus-butikkene.

Tungt fra 2017

- På bakgrunn av en hardt presset markedssituasjon fra 2017, og den siste tids corona-situasjon, jobber Varner i alle markeder hardt for å øke vår omsetning og svært aktivt for å redusere kostnader på alle områder. Vi har kraftig redusert bemanning i alle våre butikker og på vårt hovedkontor, uttaler pressekontakt Julie Bragli Eckhardt i en epost til Børsen.

I tillegg er store deler av varekjøpene både for våren og kommende høst redusert og forskjøvet, tilføyer hun.

Sverige-kutt

På spørsmål om nedleggelser, sier Bragli Eckhardt at butikkmassen fortløpende blir vurdert.

- Her er det flere forhold som spiller inn. Det aller viktigste er resultatet av de pågående forhandlingene med utleierne. I Sverige er Varner i gang med forhandlinger med fagforeningene om mulig nedleggelse av et antall butikker, opplyser hun videre.

Bemanningskutt

Strategien framover er å sikre eksiterende konsepter og kjernevirksomhet:

- Derfor viderefører vi Wow som en egen merkevare i Cubus i stedet for å videreutvikle Wow som et selvstendig barnekonsept, sier Bragli Eckhardt.

- Markedsituasjonen er uforutsigbar og mye er annerledes. Den alvorlige situasjonen krever at vi foretar kostnadskutt, også ved hovedkontoret. For å se om vi kan unngå en enda mer alvorlig situasjon til høsten, ser vi nå på en løsning basert på en kombinasjon av videre permitteringer og frivillige sluttavtaler, heter det i uttalelsen fra Varners hovedkontor.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer