Turismen i Hellas

- Varsellampene blinker

Turistene i Hellas setter kjent monument i fare. Det mener ekspert.

POPULÆRT: Akropolis er en populær turistattraksjon. Foto: Nicolas Economou / NurPhoto / Shutte / NTB
POPULÆRT: Akropolis er en populær turistattraksjon. Foto: Nicolas Economou / NurPhoto / Shutte / NTB Vis mer
Publisert

Nordmenn elsker Hellas – og det er det flere som gjør. I år blir det anslått at omtrent 30 millioner mennesker kommer til å besøke landet som ligger ved Middelhavet og huser rundt ti millioner innbyggere.

- Vi har et kjempeår. Det er nesten desember, og turistsesongen går i retningen vi vil – utvider den bit for bit, sa den greske turistministeren Vassilis Kikilias til The Guardian i slutten av november.

Selv om turistene legger igjen gode penger, og sektoren kommer til å tjene rundt 18 milliarder euro i år – omtrent 3 milliarder mer enn budsjettert – er det ikke bare fryd og gammen. Turismen byr også på utfordringer.

- Alt for mange

Akropolis, som er på UNESCO verdensarvliste, blir flittig besøkt av turistene. I sommer tok flere tusen turister daglig turen til verket som er mer enn to tusen år gammelt, og det setter bygget i fare.

- Varsellampene blinker. Vi må begynne å spørre oss om når mange er for mange, og når 16 000 turister fyller et monument som Akropolis hver dag, så høres det ut som altfor mange, sier Peter DeBrine, UNESCOs fremste turismerådgiver, til den britiske avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer