Varsko om 16. mai: - Sliter voldsomt

Utelivskonge i Bergen mener å se en tydelig endring, og at spesielt én gruppe «sliter big time» nå. Utelivstopp i Oslo mener 17. mai-trend bidrar til «et veldig skille».

FESTDAG: At det nå er en krevende økonomisk situasjon for mange, merker utelivstopp i Bergen godt. Foto: Aqwis / Wikimedia Commons
FESTDAG: At det nå er en krevende økonomisk situasjon for mange, merker utelivstopp i Bergen godt. Foto: Aqwis / Wikimedia Commons Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et nær sagt samlet Norge er godt i gang med å børste støv av finstasen når 17. mai nærmer seg med stormskritt.

Men også dagen før dagen - 16. mai - har tradisjonelt sett vært en storstilt festdag for mange.

- Veldig sterkt og spesielt

Det ligger det ikke an til i år, i alle fall blant unge, ifølge utelivskongen Tom Greni i Bergen.

- Det er veldig sterkt og spesielt i år. De yngste, fra 20-25 år, har mye mindre penger nå. Det er underkommunisert - de som har studielønn og stipend, sliter nå med høyere renter og matpriser. De har begynt å prioritere knallhardt. Lørdagen som var nå, var helt elendig i Bergen - med lite folk, sier Greni til Børsen.

Ifølge Greni skal mange bruke «det lille de har av penger» til 17. mai.

- Da skal man svi av alt i én greie. Sånn var det ikke før. Da var 16. mai like stor som 17. mai, sier han og fortsetter:

- Det er rart at det ikke blir kommunisert over hele samfunnet, det slår ut over enkelte grupper spesielt hardt. De sliter «big time» nå. Vi snakker med studentorganisasjoner og sånt, de sier «vi har ingen penger».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer