- «Alt med måte» virker til å ha blitt litt borte.
Det sier daglig leder ved Fuser Bar i Lillestrøm, Pål Larsen, til Dagbladet Børsen.
Han sikter til alkoholforbruket på det som går under «barnas dag», 17. mai.
Etter mer enn 30 år i utelivsbransjen er han en av dem som har merket seg en trend: Folk drikker seg stadig fullere på dagtid.
Det var Romerikes Blad som først omtalte saken.

Utelivets bønn i dag: - Ikke krangle
- En uting
- Dette har jo vært en diskusjon i flere år nå, men mitt inntrykk er at de siste ti åra har folk bare blitt fullere og fullere på dagtid 17. mai, sier Larsen.

- Hva synes du om det?
- Jeg synes det er en uting og rett og slett litt spesielt. Men det er kanskje et tegn i tida at det er mer aksept for å være full på dagtid. Eller om det er noe som henger igjen etter pandemien. Ikke vet jeg, jeg bare konstaterer det jeg og mange andre ser.
Han mener også dette er synlig på mange 17. mai-frokoster. Mens mange før hadde en champagne på deling, kommer stadig flere med én flaske hver.
Han understreker at det ikke er noe galt i å ta seg noen glass, men at det er regelrett fyll han kritiserer.

Stenger baren 17. mai: - For mye fyll
- Har du et råd til dem som har gått litt hardt ut på 17. mai-frokosten?
- Drikk mye vann og spis godt med mat.
Satt inn vakter
Det er andre året at Larsen er daglig leder av Fuser Bar & Fôr i Lillestrøm under 17. mai.
Han forteller til Dagbladet at han har satt inn vakthold gjennom hele dagen for å sikre at ting går skikkelig for seg.
- Dette er bare er for å følge med, for det er viktig å understreke at 90 prosent som regel oppfører seg helt fint, sier Larsen.

Punger ut: - Galskap
Det er ikke en opplevelse som deles av alle. Bastard og Misfit Bar i Tromsø holder stengt 17. mai i år som følge av «for mye fyll» de siste åra.
- Vi har stort sett fått bare positive tilbakemeldinger. Det er mange som er enig i at det er for mye fyll på dagtid 17. mai, uttalte eieren Pål Markussen om beslutninga til Børsen.
Også i Bergen var fjorårets 17. mai-feiring preget av fyll og slåssing.
«Utsolgt» har til gjengjeld vært gjennomgangstonen på serveringsstedene når Dagbladet har tatt kontakt de siste dagene.
Også på Fusen har det vært mange forhåndsbookinger og det ventes fullt hus 17. mai, forteller en fornøyd Larsen til Dagbladet.