Sommerferie 2021:

Varsler beinhard kamp om turistene

Spytter 50 millioner i kassa for å hjelpe norsk reiseliv.

MÅ KJEMPE: Næringsministeren varsler en beinhard kamp om utenlandsturistene når landegrensene åpner igjen. Bildet viser Preikestolen, som er en av Norges mest besøkte turistdestinasjoner. Foto: Shutterstock / NTB
MÅ KJEMPE: Næringsministeren varsler en beinhard kamp om utenlandsturistene når landegrensene åpner igjen. Bildet viser Preikestolen, som er en av Norges mest besøkte turistdestinasjoner. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Innovasjon Norges nye reiselivsstrategi inneholder hovedsakelig langsiktige tiltak for norsk reiseliv, men også strakstiltak for å redde årets sommersesong.

Blant annet kommer det 50 friske millioner fra regjeringen for å markedsføre Norge som reisemål, hovedsakelig i Nord-Europa. Dette skal sikre at turistene raskt kommer tilbake.

- Det kommer til å bli beinhard kamp om utenlandsturistene når grensene åpner igjen. Derfor vil vi nå doble midlene til internasjonal markedsføring, slik at turistene velger Norge og alt det flotte norsk reiselivsnæring har å by på, sier næringsminister Iselin Nybø (V) i en pressemelding.

Vil håndtere «voksesmerter»

Reiselivsstrategien ble overrakt fra Innovasjon Norge til Nybø på Nasjonalmuseet i Oslo torsdag formiddag. Strategien ser i hovedsak på det langsiktige perspektivet for norsk reiseliv, ettersom Innovasjon Norge fikk oppdraget før koronapandemien begynte.

- Vi må ikke glemme utfordringene fra før pandemien. Næringen slet med det vi kan kalle voksesmerter. Det var for høyt besøkstrykk på en del steder i sommerhalvåret, mens det nesten ikke var besøk i det hele tatt resten av året, sa Nybø under lanseringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.