Ikea:

Varsler dårlig nytt

Møbelkjempen Ikea advarer om at det kan komme en prisstigning innen kort tid.

- UTFORDRENDE: Eieren av Ikea varsler at 2022 vil bli et krevende år for møbelgiganten. Det kan få konsekvenser for forbrukerne. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB
- UTFORDRENDE: Eieren av Ikea varsler at 2022 vil bli et krevende år for møbelgiganten. Det kan få konsekvenser for forbrukerne. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Skyhøye råvarepriser og kraftige forstyrrelser i forsyningskjeden har sørget for å lede handelsnæringen inn i en lammende krise. Møbelgiganten Ikea er bare en av mange som rammes.

Det kan bety dårlig nytt for forbrukerne. Nå varsler nemlig finanssjefen i Inter Ikea Group, selskapet som eier Ikeas varemerke, at det kan komme en prisstigning på produkter innen kort tid.

Det melder Financial Times, The Guardian og Reuters. Til tross for rekordetterspørsel av varer under pandemien, falt Inter Ikea Groups resultat før skatt med 16 prosent i siste regnskapsår.

- Krevende

Fortjenesten var på 1,7 milliarder euro, som er fire prosent lavere enn «normalåret» 2019.

Finanssjef Martin Van Dam viser til at pandemien hadde en negativ effekt på driftsinntektene i regnskapsåret 2021. Ikeas varehus måtte som kjent stenge dørene i perioder - i likhet med andre aktører i bransjen.

Den største årsaken til fallet var imidlertid den kraftige økningen i transport- og råvarepriser i andre halvdel av regnskapsåret, som begynner i september og slutter i august.

Og verre skal det altså bli, antar finanssjef Martin van Dam:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer