Varsler dårlig nytt

Elektronikkjeder i Danmark slår alarm om juleleveranser og mener «mange vil bli skuffet». Power i Norge kan heller ikke utelukke forsinkelser.

ADVARER: Power i Danmark melder om begrenset utvalg av varer, noe som vil ramme leveranser opp mot jul. Situasjonen er også sårbar i Norge. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB
ADVARER: Power i Danmark melder om begrenset utvalg av varer, noe som vil ramme leveranser opp mot jul. Situasjonen er også sårbar i Norge. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Hvis det er noen som drømmer om en PlayStation 5 under juletreet, så er det ganske mange som vil bli skuffet, lyder den klare beskjeden fra Simon Frölich, salgssjef i danske Power.

I Danmark advarer nå landets største elektronikkjeder om at årets julegaver står i fare for å ikke nå fram til kundene i tide. Det skriver Finans.dk.

Den globale fraktkrisen og mangelen på halvledere, eller mikrochiper, har satt særlig elektronikkaktørene i en voldsom vareskvis. Og virksomheter i Norge er intet unntak.

Som Børsen tidligere har omtalt har en «perfekt storm» ført til at store deler av verdenshandelen er nede i knestående. En lang rekke logistikkselskaper, importører og varehandelen selv har gang på gang gått ut og advart om at situasjonen for verdenshandelen har blitt «verre og verre».

Blant annet er julehandelen truet, prisene skyter i været og forsinkelsene har blitt stadig større. Ikea er blant handelsgigantene som sliter med varemangel som følge av den globale fraktkrisen. Samtidig roper bokbransjen varsko om internasjonal papirmangel.

Tomme hyller

Selv om kundene tar handelsstandens oppfordring om å sikre seg julegaver så tidlig som i november, kan altså ikke elektronikkbutikkene garantere at varslet leveringsdato faktisk blir gjeldende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer