Varsler drastiske grep: - Dramatisk

Byggevarekjeden Byggmakker opplever sviktende salg. Nå varsler de nedbemanning, og utelukker ikke nedleggelser av varehus.

KREVENDE TIDER: Byggebransjen sliter tungt. Blant dem som opplever sviktende salg er kjeden Byggmakker. Foto: Byggmakker
KREVENDE TIDER: Byggebransjen sliter tungt. Blant dem som opplever sviktende salg er kjeden Byggmakker. Foto: Byggmakker Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prisøkninger, økte byggekostnader og renteøkninger treffer byggevarebransjen hardt.

Det har blant annet kjeden Byggmakker fått kjenne på den siste tida.

Nå varsler kjeden at de må ta drastiske grep for å sikre den framtidige driften.

- Vondt og vanskelig

Byggmakker-sjef Kjell Vidar Dokken forteller til Børsen at de er i gang med å gjennomføre en omstillingsprosess i hele selskapet.

De har hatt ansettelsesstopp siden 15. februar, har iverksatt en rekke tiltak for å redusere kostnader og effektivisere driften, og kommer til å kutte omtrent 60 årsverk.

- Det er selvfølgelig både vondt, vanskelig og dramatisk. Men vi ser det som avgjørende for å tilpasse oss for det som har blitt markedet, sier han til Børsen.

Det var Agderposten som først omtalte saken.

Dokken utelukker heller ikke nedleggelser av varehus, og nevner butikkene i Mandal og på Ringsaker som to av dem som nå er under lupen.

- Vesentlig tøffere

På spørsmål om hvorfor de nå må ta grep, svarer han:

- Det skyldes et vesentlig tøffere marked for byggebransjen, også for vår del. Vi må gjøre det vi kan for å skape en sterk organisasjon som er godt rusta for tidene som kommer, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.