Varsler drastiske grep: - Dramatisk

Byggevarekjeden Byggmakker opplever sviktende salg. Nå varsler de nedbemanning, og utelukker ikke nedleggelser av varehus.

KREVENDE TIDER: Byggebransjen sliter tungt. Blant dem som opplever sviktende salg er kjeden Byggmakker. Foto: Byggmakker
KREVENDE TIDER: Byggebransjen sliter tungt. Blant dem som opplever sviktende salg er kjeden Byggmakker. Foto: Byggmakker Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prisøkninger, økte byggekostnader og renteøkninger treffer byggevarebransjen hardt.

Det har blant annet kjeden Byggmakker fått kjenne på den siste tida.

Nå varsler kjeden at de må ta drastiske grep for å sikre den framtidige driften.

- Vondt og vanskelig

Byggmakker-sjef Kjell Vidar Dokken forteller til Børsen at de er i gang med å gjennomføre en omstillingsprosess i hele selskapet.

De har hatt ansettelsesstopp siden 15. februar, har iverksatt en rekke tiltak for å redusere kostnader og effektivisere driften, og kommer til å kutte omtrent 60 årsverk.

- Det er selvfølgelig både vondt, vanskelig og dramatisk. Men vi ser det som avgjørende for å tilpasse oss for det som har blitt markedet, sier han til Børsen.

Det var Agderposten som først omtalte saken.

Dokken utelukker heller ikke nedleggelser av varehus, og nevner butikkene i Mandal og på Ringsaker som to av dem som nå er under lupen.

- Vesentlig tøffere

På spørsmål om hvorfor de nå må ta grep, svarer han:

- Det skyldes et vesentlig tøffere marked for byggebransjen, også for vår del. Vi må gjøre det vi kan for å skape en sterk organisasjon som er godt rusta for tidene som kommer, sier han.

- Tror du dette er den nye normalen for byggevarebransjen?

- Det skal jeg være forsiktig med å mene noe om, men jeg tror i alle fall det kommer til å ta minimum ett års tid før vi ser noen tydelige endringer.

Byggmakker-konsernet omsatte for 6,4 milliarder kroner i 2021, og hadde et resultat før skatt på 189 millioner kroner. Resultatet for 2022 er ikke kjent.

Kjeden ble etablert i 1963 under navnet Norgros AS, ifølge kjedens nettsider. I 2005 ble de kjøpt opp av det finskeide selskapet Kesko Norgros Handel.

- Konsernet har startet en grundig omstillingsprosess der vi tar nødvendige grep for å sikre et sterkt og levedyktig selskap også i fremtiden. Samtidig er det alltid vanskelig når ansatte mister jobben, og vi ønsker å gjøre dette så skånsomt som mulig for de som blir berørt, sier Hilde Kristoffersen, administrerende direktør i Kesko Norge, i en pressemelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer