Varsler feriebombe: - Har gått bananas

Nordmenn har feriert for lånte penger. Det lover dårlig, mener inkassosjef.

SMEKKFULLT: Nordmenn har brukt sitt nærmeste ferieland i sommer. Det kunne man merke stranda Storesand på Fevik i Grimstad, som i fjor fikk masse TV-tid under den siste sesongen av Mesternes Mester. Den stranda var det åpenbart mange som ville besøke i sommer. Foto: Lars Martin Gimse
SMEKKFULLT: Nordmenn har brukt sitt nærmeste ferieland i sommer. Det kunne man merke stranda Storesand på Fevik i Grimstad, som i fjor fikk masse TV-tid under den siste sesongen av Mesternes Mester. Den stranda var det åpenbart mange som ville besøke i sommer. Foto: Lars Martin Gimse Vis mer
Publisert

Mange er i disse dager i ferd med å runde av sommerferien, etter fine dager rundt omkring i Norge. For mange kan de flotte feriedagene komme med en kraftig bismak.

For ifølge tall fra Gjeldsregister økte nordmenns usikrede gjeld nesten to milliarder kroner på ei drøy uke, fra fredag 23. juli til fredag 30. juli.

- Bananas

Sagt med andre ord: Nordmenn har feriert med lånte penger.

- Folk har gått litt bananas i ferien, det kan du se på bruken. De tallene du ser nå er helt tydelig feriebruk, sier Geir Grindland, daglig leder i Inkassopartner til Børsen.

Han påpeker at siden Gjeldsregisteret ble lansert 1. juli 2019, har man sett en klar nedgang i nordmenns usikrede gjeld, altså forbrukslån og kredittkort, men at det stadig er svingninger.

- Trenden har egentlig vært nedadgående, men jeg synes oppgangen i det siste var voldsom. Jeg tror det handler om at folk har feriert i Norge, hotellovernattingene er svindyre visse plasser og folk bruker kredittkort når de bestiller ferie, sier Grindland, og legger til:

- Det at folk tar seg vann over hodet når de skal bestille ferie, er ikke noe nytt fenomen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer