Varsler flere spørsmål til Erna

I morgen møtes Kontroll- og konstitusjonskomiteen igjen til møte. - Vi ser det er behov for flere svar, sier saksordfører Grunde Almeland (V).

VIL HA SVAR: Saksordfører i habilitetssakene i kontroll- og konstitusjonskomiteen Grunde Almeland (V). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
VIL HA SVAR: Saksordfører i habilitetssakene i kontroll- og konstitusjonskomiteen Grunde Almeland (V). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Erna Solberg ga selv en forklaring til Kontroll- og konstitusjonskomiteen 3. oktober, der hun beklaget at hun kan ha vært inhabil i flere saker i løpet av sin åtte år lange statsministerperiode.

- Jeg er svært lei meg for at jeg har behandlet saker som statsminister hvor jeg har vært inhabil, skriver hun i det siste avsnittet i det sju sider lange dokumentet som er sendt til komiteen.

Hun redegjorde for en rekke saker der hun kan ha vært inhabil, men innrømmer at listen ikke er utfyllende.

«Det ville det vært en nesten uoverkommelig oppgave å vurdere hver enkelt beslutning med sikte på å avklare habiliteten», skriver hun i brevet.

Når kontroll. og konstitusjonskomiteen møtes til møte i morgen, skal de blant annet ta stilling til om de ønsker å be Erna Solberg redegjøre for flere elementer i saken.

Komiteen skal også enes om hvilke spørsmål de ønsker besvart.

- Dette kommer opp til diskusjon under morgendagens møte. Vi ser at det er behov for oppfølgingsspørsmål, sier saksordfører Grunde Almeland (V) til Dagbladet.

Det er lagt opp til åpen høring i Kontroll- og konstitusjonskomiteen i begynnelsen av november. I og med at Erna Solberg nå ikke er del av regjeringen, har ikke komiteen anledning til å kreve at hun møter. Men Erna Solberg har sagt seg villig til å stille i den åpne høringen.

Fra før er det klart at Kontroll- og konstitusjonskomiteen ikke ønsker å invitere Sindre Finnes til høringen. Erna Solbergs ektemann leverte fredag en oppdatert liste over sine aksjehandler til komiteen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer