Varsler Freia-møte

Hennig-Olsen skal ha et internt møte på mandag for diskutere samarbeidet med Mondelez-eide Freia.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hennig-Olsen «følger saken nøye og skal ha et internt møte mandag» skriver NRK om isgigantens samarbeid med Mondelez-eide Freia.

Isleverandøren har hatt et samarbeid med Freia i over tretti år.

- Vi har en løpende vurdering av saken og har god dialog med Freia. Vi avventer ytterligere informasjon, opplyser Hennig-Olsen til NRK.

Stadig flere selskaper - blant annet togoperatøren SJ Norge, hotellkjeden Strawberry og Norwegian - har boikottet Mondelez og selskapene de eier, da det amerikanske konsernet har fortsatt virksomheten sin i Russland.

Boikottene kom etter at Ukraina svartelistet Mondelez-konsernet tidligere denne uka.

Fredag ettermiddag svarte Mondelex på kritikken og salgsstoppen. De forteller at det er opp til kundene deres om de ønsker å selge varene eller ikke.

- Dette er ikke en unik situasjon for Mondelez. Mange andre matvareselskaper har beholdt en viss virksomhet i Russland. Freia er en norsk merkevare, med produksjon i Norge. Produksjonen foregår ikke i Russland, og vi selger ikke produkter i Norden som er produsert i Russland, skriver selskapets nordiske pressekontor til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.