Varsler Freia-møte

Hennig-Olsen skal ha et internt møte på mandag for diskutere samarbeidet med Mondelez-eide Freia.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hennig-Olsen «følger saken nøye og skal ha et internt møte mandag» skriver NRK om isgigantens samarbeid med Mondelez-eide Freia.

Isleverandøren har hatt et samarbeid med Freia i over tretti år.

- Vi har en løpende vurdering av saken og har god dialog med Freia. Vi avventer ytterligere informasjon, opplyser Hennig-Olsen til NRK.

Stadig flere selskaper - blant annet togoperatøren SJ Norge, hotellkjeden Strawberry og Norwegian - har boikottet Mondelez og selskapene de eier, da det amerikanske konsernet har fortsatt virksomheten sin i Russland.

Boikottene kom etter at Ukraina svartelistet Mondelez-konsernet tidligere denne uka.

Fredag ettermiddag svarte Mondelex på kritikken og salgsstoppen. De forteller at det er opp til kundene deres om de ønsker å selge varene eller ikke.

- Dette er ikke en unik situasjon for Mondelez. Mange andre matvareselskaper har beholdt en viss virksomhet i Russland. Freia er en norsk merkevare, med produksjon i Norge. Produksjonen foregår ikke i Russland, og vi selger ikke produkter i Norden som er produsert i Russland, skriver selskapets nordiske pressekontor til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer