Varsler gigantavtale: - Nå må du feire

Denne avtalen har potensial til å bli langt større og mer lukrativ enn noen avtale de kunne kommet fram til med EU.

- MASSIV AVTALE: USAs president Donald Trump gratulerer Storbritannias Boris Johnson med valgseieren og sier landene nå vil kunne inngå en «massiv» handelsavtale. Foto: Peter Nicholls / AP / NTB Scanpix
- MASSIV AVTALE: USAs president Donald Trump gratulerer Storbritannias Boris Johnson med valgseieren og sier landene nå vil kunne inngå en «massiv» handelsavtale. Foto: Peter Nicholls / AP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

USAs president Donald Trump var tidlig ute med å hylle Storbritannias statsminister Boris Johnson etter nattas brakvalg. Nå står det ikke lenger noe som helst i veien for at den britiske statsministeren skal kunne holde sitt valgløfte: å få brexit unnagjort.

- Gratulerer til Boris Johnson for hans fantastiske SEIER! Storbritannia og USA står nå fritt til å forhandle fram en massiv ny handelsavtale etter brexit. Denne avtalen har potensial til å bli langt større og mer lukrativ enn noen avtale de kunne kommet fram til med EU. Nå må du feire, Boris!

Temaet om en handelsavtale mellom USA og Storbritannia har mildt sagt vært betent under britenes valgkamp.

Labour-leder Jeremy Corbyn har advart sine landsmenn om at Boris Johnson og hans liberalister kommer til å undergrave Det offentlige helsevesenet NHS (National Health Service) ved å åpne for privatisering i en framtidig handelsavtale med Trump. Paritet har også slått alarm om at amerikanske legemiddelgiganter bare venter på å rykke inn i Storbritannia etter en ny handelsavtale.

Johnson og De konservative har på sin side avvist påstandene som Corbyns konspiratoriske framstilling av en «forgiftet» handelsavtale mellom de to landene, ifølge NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer