Varsler gigantbud på Torghatten

Oppkjøpsfondet EQT har lagt inn et bud på alle aksjene i transportkonsernet Torghatten. Aksjene i Widerøe skilles ut i et nytt selskap.

SKILLES UT: Widerøe vil fortsatt være på norske hender selv om det globale oppkjøpsfondet EQT har varslet bud på transportkonsernet Torghatten. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
SKILLES UT: Widerøe vil fortsatt være på norske hender selv om det globale oppkjøpsfondet EQT har varslet bud på transportkonsernet Torghatten. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det globale oppkjøpsfondet med hovedkontor i Stockholm har varslet et bud på 175 kroner per aksje i Torghatten. Det priser selskapet til 7,26 milliarder kroner, melder EQT og Torghatten i pressemeldinger onsdag morgen.

Samtidig er det besluttet å utfisjonere eierskapet til Widerøe ut av Torghatten ASA. Planen er å skille ut flyvirksomheten i et nytt aksjeselskap, Flyco, der Torghattens aksjonærer vil få et direkte eierskap.

Budet på Torghatten uten flyvirksomheten i Widerøe er på 175 kroner per aksje.

Styret i Torghatten har enstemmig besluttet å anbefale at aksjonærene i Torghatten aksepterer tilbudet.

- Vi har siden den første henvendelsen fra EQT hatt dialog med flere interessenter, men tilbudet fra EQT fremstår som det beste alternativet for eierne og for Torghatten, sier Brynjar Forbergskog, styreleder i Torghatten, i en pressemelding.

Han sier at EQT Infrastructure ønsker å være en aktiv eier, og mener at oppkjøpsfondets «ressurser, kompetanse og nettverk» vil bidra til videre lønnsom vekst.

- EQT har også opplyst at de ikke har planer om å flytte Torghattens hovedkontor eller skifte selskapets navn. Et enstemmig styre anbefaler budet fra EQT Infrastructure, sier Forbergskog.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer