Andrey Yakunin

Varsler gigantsøksmål mot Norge

Andrey Yakunin, som denne uka ble frikjent for andre gang i en norsk domstol, varsler nå et mulig gigantsøksmål mot Norge.

FRIFUNNET: Andrey Yakunin ble torsdag frikjent av Hålogaland lagmannsrett. Foto: Annika Byrde / NTB
FRIFUNNET: Andrey Yakunin ble torsdag frikjent av Hålogaland lagmannsrett. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det opplyser Yakunins advokat i en uttalelse til TV 2.

- Dette er pinlig for Jonas Gahr Støre, sier advokat Bernt Heiberg i Elden Advokatfirma til kanalen.

Til Børsen sier imidlertid Heiberg at et eventuelt søksmål ligger langt fram i tid, og at forsvarsteamet først og fremst venter på om frifinnelsen i lagmannsretten er rettskraftig.

Yakunin, som var tiltalt for brudd på sanksjonene som forbyr russiske statsborgere å fly droner i norsk luftrom, ble torsdag frifunnet for andre gang i en norsk domstol. Denne gang i Hålogaland lagmannsrett.

- Det var et ventet og klart resultat fra lagmannsretten. Vår klient er godt fornøyd med avklaringen, og at Norge følger samme regler som resten av Europa, sa advokat John Christian Elden til Dagbladet torsdag.

Påtalemyndigheten har varslet at frifinnelsen vil bli anket til Høyesterett. De har to ukers ankefrist, før forsvarer vil få tilsendt anken og eventuelt kommentere. Deretter vil ankerettutvalget vurdere om saken skal behandles i Høyesterett.

- Først etter det må vi vurdere om vi skal gå til søksmål. I en sak som dette vil det dreie seg om et stort krav, sier Heiberg til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.