Coronakrise for luftfarten:

Varsler global kollaps

- Det verste har ikke kommet.

ENORME KONSEKVENSER: Coronakrisa har rammet flybransjen brutalt over hele verden. Nå advarer flere om enorme konsekvenser, og en krise som vi så vidt har begynt å se konsekvensene av. Illustrasjonsfoto: Toby Melville / Reuters / NTB
ENORME KONSEKVENSER: Coronakrisa har rammet flybransjen brutalt over hele verden. Nå advarer flere om enorme konsekvenser, og en krise som vi så vidt har begynt å se konsekvensene av. Illustrasjonsfoto: Toby Melville / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Toppsjef etter toppsjef har det siste halve året gått ut og slått full alarm om den verste krisa som har rammet luftfarten siden andre verdenskrig.

Coronapandemien har effektivt lammet flybransjen. Ferske anslag tyder på at flybransjen vil blø 2,7 millioner kroner hvert eneste minutt gjennom årets seks siste måneder.

Skal man tro sjefen for flygiganten Qatar Airways, har luftfarten så vidt sett starten på krisa.

- Det verste har ikke kommet for noen av flyselskapene, sier Akbar Al Baker, administrerende direktør i flyselskapet, til CNBC.

Han anslår at flybransjen vil ligge nede med brukket rygg i flere år.

- Det kommer snart flere krisepakker i Europa, og det kommer til å bli flere kollapser over hele verden. Jeg tror at den andre bølgen (med smitte, red.anm.) er enda mer alvorlig enn den første, fortsetter han.

Så langt har Qatar Airways meldt om et rekordtap på over 17 milliarder kroner for regnskapsåret 2019-2020.

- Jeg må bare si at våre tap kommer til å fortsette. Hvert eneste flyselskap i verden vil fortsette å tape penger, fordi det ikke finnes passasjerer å frakte, sier Al Baker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer