Truth Social

Varsler: Hevnaksjon for Melania

USAs forrige president, Donald Trump, anklages for å ha hevnet seg på et styremedlem i sitt eget medieselskap TMTG, som ikke ville gi fra andeler i selskapet til Melania Trump.

VARLER: En varsler kommer med anklager mot USAs forrige president, Donald Trump. Varsleren hevder at Trump satte i gang en hevnaksjon da et styremedlem i Trump Media & Technology Group (TMTG) ikke ville gi fra seg eiendeler i selskapet til Melania Trump. Foto: Chris Kleponis/UPI/Shutterstock
VARLER: En varsler kommer med anklager mot USAs forrige president, Donald Trump. Varsleren hevder at Trump satte i gang en hevnaksjon da et styremedlem i Trump Media & Technology Group (TMTG) ikke ville gi fra seg eiendeler i selskapet til Melania Trump. Foto: Chris Kleponis/UPI/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Børsen): Det kommer fram i en varslingssak som Washington Post omtaler.

Ifølge varselet en tidligere medarbeider, Will Wilkerson, sendte til Securities and Exchange Commission (SEC) i august, skal Trump ha hevnet seg mot et styremedlem i Trump Media & Technology Group (TMTG), som ikke ville gi fra seg eierandeler i selskapet til Trumps ektefelle, Melania.

Klagen inneholder også en e-post fra en av grunnleggerne av selskapet, Andy Litinsky. Der skriver han at den tidligere presidenten hevnet seg mot ham fordi han nektet å gi fra seg eierandeler til den tidligere førstedamen.

SAKSØKES: Tidligere president Donald Trump og tre av hans barn saksøkes for bedrageri av New Yorks justisminister Letitia James. Vis mer

Nektet

Trump er styreleder og majoritetseier i TMTG som blant annet er eierselskapet til Trumps Twitter-kopi, Truth Social.

Litinsky deltok i Trumps populære reality-serie «The Apprentice» i 2004. Han skal ha nektet å godta kravet fra Trump om å gi fra seg eierandeler. Deretter skal han ha blitt fjernet fra styret.

Trump skal ha fått 90 prosent av eierandelene i selskapet da det ble stiftet i januar 2021.

Wilkerson forteller nå til Washington Post at han befant seg sammen med Litinsky i oktober 2021 da Litinsky ble oppringt av Trump. På det tidspunktet hadde selskapet nettopp blitt enig om en sammenslåing med et annet selskap. Det sendte aksjekursen til værs, og Trump skal ha bed Litinsky gi noen av sine eierandeler til Melania Trump.

Litinsky skal ha avvist dette og forklart at en slik gave fra ham til Melania ville utløse et skattekrav han ikke ville være i stand til å betale.

- Trump brydde seg ikke. Han sa: Gjør det du må gjøre, ifølge Wilkerson.

- Truet

En epost fra mars i år, som avisa har fått tilgang til, viser også at Litinsky trodde han ble utsatt for en hevnaksjon fra Trump.

- De siste to månedene har president Trump gjentatte ganger krevd at jeg gir min egenkapital i TMTG til Melania Trump. Som jeg har informert ham flere ganger, har jeg tjent den egenkapitalen. Og også å gi bort egenkapital til Melania Trump vil utløse et skattekrav, som jeg ikke vil ha råd til å betale, skriver Litinsky.

Han hevder også at Trump truet med å «sprenge selskapet» dersom han ikke gjorde som Trump ville.

Advokaten Patrick Mincey, som representerer Wilkerson, bekrefter overfor CNN at Wilkerson også fikk sparken fra selskapet etter at han torsdag lot seg intervjue av journalister fra Washington Post.

AH! UH! Under en avslutningstale kommer det mye lyder fra tidligere president Donald Trump. Video: Reuters Vis mer

- Trump Medias oppsigelse av varsleren etter at selskapet ble kontaktet for å kommentere opplysningene av Washington Post er ren hevn av verste sort mot en SEC-varsler, skriver Mincey og to andre advokater som representerer Wilkerson i en felles uttalelse.

- Ærekrenkende

TMTG avviser beskyldningene fra varsleren.

- Washington Post publiserte en reportasje full av bevisst usanne og ærekrenkende uttalelser og andre oppdiktede psykodramaer. Vi vil anse gjentakelser av slike uttalelser for å være juridiske bevis for skjødesløst å se bort fra sannheten, sier en talsperson for TMTG til CNN.

Truth Social skulle være Trumps nye sosiale medier-plattform etter at han ble utestengt fra Twitter, Facebook og andre sosiale medier etter angrepet på Kongressen 6. januar 2021. Oppstarten har vært plaget store tekniske problemer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer