Boligalarm:

Varsler historisk milliard-søksmål

En forening varsler at de vil gå til søksmål på vegne av nordmenn som var boligalarmkunder hos Sector Alarm og Verisure mellom 2011 og 2017.

SØKSMÅL: En forening går til søksmål mot alarmselskapene Verisure og Sector Alarm fordi de mener at selskapene har overfakturert kundene i perioden 2011 til 2017. Foto: Verisure
SØKSMÅL: En forening går til søksmål mot alarmselskapene Verisure og Sector Alarm fordi de mener at selskapene har overfakturert kundene i perioden 2011 til 2017. Foto: Verisure Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Foreningen Alarmkundeforeningen mener at alarmselskapene gjennom ulovlig prissamarbeid har overfakturert kundene mellom 1 og 2 milliarder kroner, og de krever dette tilbakebetalt til kundene.

Det varslede søksmålet kan inkludere rundt 400 000 kunder.

Dersom foreningen får det som de ønsker, kan det samlede kravet ende opp med å overstige én milliard kroner. Det omtales ifølge Finansavisen som Norgeshistoriens største gruppesøksmål.

I november ble selskapene ilagt gebyr på over én milliard kroner fra Konkurransetilsynet for ulovlig samarbeid om salg av boligalarmer. Sector Alarm har vedtatt sin bot, mens Verisure har varslet at de vil anke Konkurransetilsynets vedtak.

Ifølge Finansavisen er selskapet Therium med på gruppesøksmålet. Selskapet finansierer rettssaker for sakssøkere som mener de har en god sak, men som ikke har råd eller vil ta risiko med å finansiere søksmålet selv. Therium får dermed også en prosentandel av erstatningsutbetalingen om saksøkerne vinner fram, skriver avisen.

Overfor avisen opplyser de to alarmselskapene at de ikke er kjent med noe gruppesøksmål, og at de derfor ikke kan kommentere opplysningene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer