Londongrad:

Varsler hustrøbbel for oligarker

Eiendomstopp mener sanksjonene byr på problemer ingen har forutsett.

PÅ KONGELIG GRUNN: Roman Abramovitsj kjøpte luksusbygningen i Kensington Palace Gardens. Jorda er det dronningen som eier, og sanksjonene hindrer oligarken i å betale nødvendige utgifter. Foto: Mark Thomas / Shutterstock / NTB
PÅ KONGELIG GRUNN: Roman Abramovitsj kjøpte luksusbygningen i Kensington Palace Gardens. Jorda er det dronningen som eier, og sanksjonene hindrer oligarken i å betale nødvendige utgifter. Foto: Mark Thomas / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Styreleder i eiendomsfirmaet Aylesford International, Andrew Langton, har solgt prakteiendommer i London i flere tiår. Blant annet han har solgt en rekke luksusbygg til russiske oligarker, blant dem Roman Abramovitsj, Oleg Deripaska og Alisjer Usmanov.

Han fortalte Børsen forrige uke at han angrer på at han hjalp oligarkene til å kjøpe London.

Med sanksjonene kan ikke lenger oligarkene ta i bruk de overdådige eiendommene - og det kan ingen andre heller. Derfor står luksusen alene og forlatt mens støvkornene legger seg i stadig tjukkere lag.

Forsikringsknipe

Men det er én ting «ingen» har tenkt på når det kommer til sanksjonene, mener Langton. Nemlig forsikring. Det er nemlig ikke lov å handle med sanksjonerte individer, som betyr at forsikringsselskapene ikke lenger kan ta seg betalt for forsikringene. Og uten betaling opphører forsikringene.

Når det kommer til Londons mest praktfulle bygninger kan det bety en aldri så liten ekstra hodepine for oligarkene.

- Spesielt i London er landet som bygningene står på eid av staten eller av dronningen. Du har et ansvar overfor jordeier om å ha forsikringsdekning. Kan du ikke betale forsikringen er det brudd på avtalen mellom deg og jordeier, forklarer Langton, og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer