Varsler kaos

Mandag blir det storstreik på flyplassen i Berlin. Norwegian bekrefter at deres passasjerer blir berørt og at selskapet jobber med en løsning.

STORE UTFORDRINGER: Denne uka har flyplassene i Tyskland vært preget av storstreik. Førstkommende mandag vil 300 ansatte ved Berlin Brandenburg lufthavn legge ned arbeidet. Foto: Michael Kappeler / AP / NTB
STORE UTFORDRINGER: Denne uka har flyplassene i Tyskland vært preget av storstreik. Førstkommende mandag vil 300 ansatte ved Berlin Brandenburg lufthavn legge ned arbeidet. Foto: Michael Kappeler / AP / NTB Vis mer
Publisert

- Vi får flydd ned til Berlin fra Oslo, men vi må fly med tomme fly opp igjen, sier Anna Lena Nordling, pressevakt hos Norwegian, til Børsen.

Den tyske fagforeningen Verdi har oppfordret sikkerhetspersonalet på Berlin Brandenburg lufthavn til å gå ut i streik på mandag som en del av en pågående lønnskonflikt.

Det skriver Reuters, som videre oppgir at om lag 300 ansatte vil legge ned arbeidet fra 03.30 mandag morgen og fram til midnatt. Streiken vil føre til kanselleringer og flere tusen berørte passasjerer.

Truer med oppskalering

I tidsrommet der sikkerhetspersonellet er i streik, vil ankomst være mulig, men ingen passasjerfly får ta av.

- Vi oppfordrer nok en gang arbeidsgiverforeningen BDLS om å komme med et minnelig tilbud, og ikke fortsette å hale ut tida. Ellers vil vi true med ytterligere streik i lufttransporten i mai og i pinsen, sier Wolfgang Pieper fra fagforeningen Verdi i en uttalelse.

Norwegian opplyser at tre av deres flyginger blir berørt.

- De berørte passasjerene kommer til å få informasjon fra oss om ombooking. Vi jobber med å få satt opp en ekstra flyging på tirsdag. Den, i tillegg til de tre andre avgangene vi har satt opp tirsdag, skal være tilstrekkelig for å få med de passasjerene som ikke får flydd mandag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer