Frp:

Varsler klimakrig

- Mange av dem som ivrer mest etter å elektrifisere sokkelen, er de samme som vil avvikle sokkelen, sier Ketil Solvik-Olsen til Dagbladet.

NYTT PARTIPROGRAM: I mai skal Frp vedta sitt nye partiprogram for de fire neste åra. Går det som Sylvi Listhaug og Ketil Solvik-Olsen vil, skal de til kamp mot det de mener er en omfattende symbolpolitikk i klimapolitikken. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
NYTT PARTIPROGRAM: I mai skal Frp vedta sitt nye partiprogram for de fire neste åra. Går det som Sylvi Listhaug og Ketil Solvik-Olsen vil, skal de til kamp mot det de mener er en omfattende symbolpolitikk i klimapolitikken. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi skal sette ned foten for kostbar symbolpolitikk som gir liten effekt, sier Sylvi Listhaug til Dagbladet.

Hun er leder av programkomiteen i Frp. Sammen med leder-makker Ketil Solvik-Olsen møter hun Dagbladet for å presentere partiets linje for klimapolitikk de fire neste åra.

De nye forslagene skal vedtas på landsmøtet i mai - på samme landsmøte som de to ligger an til å bli valgt som leder og nestleder av partiet.

Nei til elektrifisering av sokkelen

Som eksempel på klimatiltak Frp ønsker å få en slutt på, er elektrifisering av sokkelen.

- Det vil koste rundt 50 milliarder kroner, men man kan ikke gjøre rede for om det vil ha positive effekter på å få ned utslippene, sier Listhaug.

Hun mener ikke bare prosjektet i seg selv vil koste samfunnet dyrt, men også vil føre til økt utbygging av strømnettet og vindmøller, samt gi økte strømpriser.

- Mange av dem som ivrer mest etter å elektrifisere sokkelen, er de samme som vil avvikle sokkelen. I verste fall har du brukt 50 milliarder på å elektrifisere en sokkel som du om få år skal ta opp på land for å hogge opp, legger Solvik-Olsen til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.