Frp:

Varsler klimakrig

- Mange av dem som ivrer mest etter å elektrifisere sokkelen, er de samme som vil avvikle sokkelen, sier Ketil Solvik-Olsen til Dagbladet.

NYTT PARTIPROGRAM: I mai skal Frp vedta sitt nye partiprogram for de fire neste åra. Går det som Sylvi Listhaug og Ketil Solvik-Olsen vil, skal de til kamp mot det de mener er en omfattende symbolpolitikk i klimapolitikken. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
NYTT PARTIPROGRAM: I mai skal Frp vedta sitt nye partiprogram for de fire neste åra. Går det som Sylvi Listhaug og Ketil Solvik-Olsen vil, skal de til kamp mot det de mener er en omfattende symbolpolitikk i klimapolitikken. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi skal sette ned foten for kostbar symbolpolitikk som gir liten effekt, sier Sylvi Listhaug til Dagbladet.

Hun er leder av programkomiteen i Frp. Sammen med leder-makker Ketil Solvik-Olsen møter hun Dagbladet for å presentere partiets linje for klimapolitikk de fire neste åra.

De nye forslagene skal vedtas på landsmøtet i mai - på samme landsmøte som de to ligger an til å bli valgt som leder og nestleder av partiet.

Nei til elektrifisering av sokkelen

Som eksempel på klimatiltak Frp ønsker å få en slutt på, er elektrifisering av sokkelen.

- Det vil koste rundt 50 milliarder kroner, men man kan ikke gjøre rede for om det vil ha positive effekter på å få ned utslippene, sier Listhaug.

Hun mener ikke bare prosjektet i seg selv vil koste samfunnet dyrt, men også vil føre til økt utbygging av strømnettet og vindmøller, samt gi økte strømpriser.

- Mange av dem som ivrer mest etter å elektrifisere sokkelen, er de samme som vil avvikle sokkelen. I verste fall har du brukt 50 milliarder på å elektrifisere en sokkel som du om få år skal ta opp på land for å hogge opp, legger Solvik-Olsen til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer