Varsler knuste boligdrømmer

- Det er en spesiell situasjon.

- KAN BLI KAMP: 2020 var et rekordår på boligmarkedet. Eiendomstopper ser ingen tegn til at aktiviteten skal avta med det første. Det skaper utfordringer. Avbildet er Aker Brygge i Oslo. Foto: Odd Andersen / AFP / NTB
- KAN BLI KAMP: 2020 var et rekordår på boligmarkedet. Eiendomstopper ser ingen tegn til at aktiviteten skal avta med det første. Det skaper utfordringer. Avbildet er Aker Brygge i Oslo. Foto: Odd Andersen / AFP / NTB Vis mer
Publisert

- Et uvanlig lavt antall boliger for salg kombinert med rekordlav rente, kan gi kjøperne tøff kamp om drømmeboligen i tida framover, mener Terje Buraas, administrerende direktør i DNB Eiendom.

Onsdag legger Eiendom Norge fram den offisielle boligprisstatistikken for desember. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,8 prosent i november i fjor, og boligprisene var da 7,8 prosent høyere enn for ett år siden.

Selv om vi nå går inn i årets kaldeste måneder, ventes ikke et temperaturfall på boligmarkedet - heller tvert om.

- Gjennom hele høsten ble de solgt rekordmange boliger, og ikke uventet fortsatte den sterke utviklingen også i desember. Det har faktisk aldri tidligere blitt solgt så mange boliger i en desember-måned som i fjor, sier Buraas.

- Vil øke relativt mye

Normalt synker boligprisene i desember, men når fasiteten fra Eiendom Norge kommer på onsdag forventer Buraas en flat prisutvikling for landet, og kanskje opp rundt én prosent i Oslo.

Han mener samtidig at vi kan stå overfor en enda tøffere kamp om de mest attraktive boligene framover.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer