Oljeprisen

Varsler kollaps: - Den beste medisinen

Den anerkjente oljetoppen Jarand Rystad tror oljeprisen kommer til å kollapse i 2024.

VARSLER FALL: Administrerende direktør i Rystad Energy, Jarand Rystad, tror oljeprisen kollapser om to år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
VARSLER FALL: Administrerende direktør i Rystad Energy, Jarand Rystad, tror oljeprisen kollapser om to år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Oljeprisen kommer til å toppe ut sommeren 2022, og så kommer den til å kollapse i 2024.

Det sa Jarand Rystad, sjef i Rystad Energy, et av verdens ledende analysebyråer innen olje og gass, under et DN-arrangement på energimessa ONS i Stavanger torsdag.

Til Børsen utdyper han:

- Det er dynamikken i oljemarkedet. Når man har en høy oljepris, så mobiliserer man mye nytt tilbud, men det har en forsinkelse på 18 - 24 måneder. Det tar tid fra du beslutter å borre en brønn til olja kommer opp. Så selv om man har en høy oljepris, så får man ikke ny olje inn i markedet før etter en stund. Nå skjer det masse slik boring.

Forsinkelser

Han forteller at den høye oljeprisen først og fremst endrer atferden til industrien.

- Folk kjører like mye bil som før, selv om prisen er høy. Man kjører og besøker bestemor i helga til tross for prisene - folk bryr seg egentlig ikke. Men industrielle forbrukere, som har andre alternativer, de endrer atferd. De kjøper en ny maskin som er mer effektiv. Men den tar det 1-2 år å få installert.

Når det sammenfaller i 2024, vil prisene gå drastisk ned, ifølge analytikeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer