Varsler kraftig prisøkning: - Anspent stemning

Kjøttleverandørenes forening (KLF) mener at medlemmene deres ikke har noe annet valg enn å øke prisene.

DYRT: Det siste året har forbrukerprisindeksen på kjøtt gått opp 13,5 prosent, fisk har økt med 13,6 prosent og meierivarer har gått opp med 10,6 prosent. Framover vil prisene øke ytterligere, ifølge kjøttbransjen. Foto: NTB
DYRT: Det siste året har forbrukerprisindeksen på kjøtt gått opp 13,5 prosent, fisk har økt med 13,6 prosent og meierivarer har gått opp med 10,6 prosent. Framover vil prisene øke ytterligere, ifølge kjøttbransjen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Onsdag morgen varslet Kjøttleverandørenes forening (KLF) at prisene på kjøtt kommer til å stige framover.

Enkelte av deres medlemsbedrifter tror at prisene skal opp med hele 20 prosent.

- Det er en anspent stemning om dagen, sier administrerende direktør i foreningen, Bjørn-Ole Juul-Hansen, til Børsen.

- Prisen er nødt til å gå opp

Han forteller at bedriftene som er medlem hos dem har hatt en eksplosjon i kostnader det siste halvannet året. Ikke bare når det gjelder strømutgifter, men også på transport og emballasje.

- Man trenger ikke være Snåsamannen for å forstå at prisen da er nødt til å gå opp.

Prisene justeres vanligvis to ganger i året, 1. februar og 1. juli.

- Alle medlemmene våre melder om at med den kostnadsveksten som har vært, så spiser det opp bunnlinja «godt og væl». Vi ønsker absolutt ikke at noen av våre går over ende, så da må de hente det inn igjen på prisen så langt det er mulig, mener han.

- Folk kjøper mindre

KLF har 140 medlemsbedrifter, og står for rundt 60 prosent av kjøtt- og eggproduktene i dagligvarebutikkene. Kjøtt- og fjærbransjen er en svært strømintensiv sektor, der nesten alle produksjonsledd er sentrale elementer varme til koking og strøm til kjøling og frysing.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.