Krigen i Ukraina:

Varsler kraftige sanksjoner

EU vil stramme til ytterligere i lys av grusomhetene i Butsja.

Publisert
Sist oppdatert

EU-kommisjonens leder, Ursula von der Leyen, bekrefter tirsdag ettermiddag at EU foreslår nye kraftige sanksjoner mot Russland.

Sanksjonene inkluderer et forbud mot å kjøpe russisk kull og skal forby russiske skip å legge til kai i europeiske havner. Unntaket er for enkelte skip som frakter landbruks- og matprodukter, medisiner og energi.

- Vi har alle sett de grufulle bildene fra Butsja og andre områder russiske styrker nylig har forlatt. Disse grusomhetene kan ikke, og vil ikke, stå ubesvart, sier von der Leyen i en uttalelse, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Forslaget innebærer et forbud mot import av kull fra Russland, verdt fire milliarder euro årlig, ifølge Reuters.

- Nødt til å øke presset

I tillegg ønsker EU å innføre et fullstendig transaksjonsforbud rettet mot fire sentrale russiske banker, blant dem landets nest største, VTB.

I tillegg jobber EU med ytterligere sanksjoner, blant annet mot oljeimport, opplyser von der Leyen.

- De fire sanksjonspakkene har rammet hardt og begrenset Kremls politiske og økonomiske spillerom. I lys av de siste hendelsene er vi nødt til å øke presset ytterligere, sier hun videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer