Varsler krise­møte

Erna Solberg-skandalen brer om seg, og Stortingspresidenten varsler nå møte med alle partiene og snarlig behandling av reglene for politikernes muligheter til å eie aksjer.

Erna Solberg opplyser at hun har vært inhabil i sin tid som statsminister i forbindelse med Sindre Finnes' aksjekjøp. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STORTINGET (Dagbladet): I dagene før Erna Solbergs regjering i 2020 varslet nye koronarestriksjoner satset ektemannen Sindre Finnes på børsnedgang.

Det ble i forrige uke kjent at Finnes kjøpte og solgte aksjer mer enn 3600 ganger mens kona var statsminister. Men denne informasjonen fikk ikke velgerne før etter lokalvalget, hvor Høyre ble landets største parti.

Fredag forrige uke innkalte Erna Solberg til pressekonferanse, for å redegjøre for ektemannens aksjehandel. Hun slo fast at hun har vært inhabil i flere saker, som følge av at hun ikke har hatt oversikt over ektemannens svært omfattende aksjehandel mens hun var statsminister.

Stortinget varsler endringer

Erna Solberg-skandalen vil trolig få umiddelbare konsekvenser for reglene for politikere generelt.

Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) sier han ser svært alvorlig på hvordan saken påvirker velgernes tillit til norske politikere.

Gharahkhani forteller også at det blir møte i presidentskapet for å diskutere innstramninger i reglene rundt aksjehandel for politikere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.