Varsler lønns­­fest for deg

- Ingen grunn til å være forsiktige, kunngjør fagforeningsboss Jørn Eggum i det LO spikrer kravene før årets lønnsoppgjør.

HEFTIG: Fellesforbundets mektige leder Jørn Eggum ser ingen grunn til å holde igjen i årets lønnsoppgjør. Foto: Lars Eivind Bones
HEFTIG: Fellesforbundets mektige leder Jørn Eggum ser ingen grunn til å holde igjen i årets lønnsoppgjør. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert

- Det er mye penger, sier Fellesforbundets leder Jørn Eggum om gapet mellom tilbud og krav i årets lønnsoppgjør.

Ennå er det flere uker til krav og tilbud formelt skal utveksles og forhandlingene kan starte. Men raslingen med sablene er godt i gang i forkant av det som kan bli det mest krevende lønnsoppgjøret på mange år.

Etter flere magre år er tida inne for et solid løft i kjøpekraften, er den tydelige beskjeden fra Eggum.

Setter standarden

Årets lønnsoppgjør er et såkalt hovedoppgjør - som inntreffer hvert andre år. Det vil si at man i tillegg til lønn, også kan forhandle om andre rettigheter, plikter og goder som defineres av tariffavtalene.

LO-toppene vil denne uka bestemme at Fellesforbundet skal starte årets forhandlingsløp. På andre sida av bordet stiller NHO med Norsk Industri. De organiserer bedriftene som konkurrerer på verdensmarkedet.

Dersom det blir enighet her, vil det sette standarden for resten av lønnsoppgjøret.

Teorien er at den generelle lønnsveksten i Norge ikke skal være større enn det bedriftene som konkurrerer internasjonalt kan tåle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer