Boligbygging:

Varsler masse­­oppsigelse

«Dødt» boligbyggemarked skaper alvorlige ringvirkninger for en hel bransje. Nå hagler varsler om permitteringer og oppsigelser.

TØFF BESKJED: Hjørnesteinsbedriften Støren Treindustri utenfor Trondheim varsler at minst ti ansatte går mot oppsigelse. Virksomheten leverer til både boligbygging og offentlige bygg. Foto: Støren Treindustri
TØFF BESKJED: Hjørnesteinsbedriften Støren Treindustri utenfor Trondheim varsler at minst ti ansatte går mot oppsigelse. Virksomheten leverer til både boligbygging og offentlige bygg. Foto: Støren Treindustri Vis mer
Publisert

- Jeg tror dessverre at dette bare er starten. I vår kjede er det foreløpig snakk om 100-150 permitteringer siden desember, sier kjededirektør Trond Lie i Systemhus til Børsen.

Onsdag varsler hjørnesteinsbedriften Støren Treindustri at de må gå til masseoppsigelse av ansatte. Det bekrefter konstituert daglig leder Håvard Døhl overfor Børsen og viser til uttalelser gitt til lokalavisa.

- Det er relativt dødt i boligbyggemarkedet for tida. Vi må ta ned kapasiteten og tilpasse oss et marked som har stupt, sier Døhl til Trønderbladet.

Bedriften har allerede permittert 44 av sine totalt 135 ansatte. Hvor omfattende kutt virksomheten står overfor, er foreløpig ukjent. Døhl håper at nedbemanningsprosessen er i mål innen midten av juni.

- Eksempelet med Støren Treindustri er dessverre ikke unikt, fortsetter Lie i Systemhus.

Frykter flere permitteringer

I høst varslet Boligprodusentenes Forening at vinteren kom til å bli knallhard for boligbransjen. Salget av nye boliger stuper, og den lave igangsettingen skaper alvorlige bekymringer.

- Markedet er geografisk forskjellig. I Stavanger går det så det suser. Pussig nok er det verst på Østlandet akkurat nå. Byggebransjen som helhet kommer til å føle det veldig i år. Salget av bolig har gått ned til 2008-nivå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer