Varsler masseoppsigelser

Forsinkringsselskapet Tryg endrer strategien og varsler oppsigelse av opp mot 270 ansatte.

Foto: Mads Claus Rasmussen / NTB
Foto: Mads Claus Rasmussen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forsikringsgiganten Tryg varsler i en pressemelding at de endrer strategien. Konsekvensen av dette er at opp mot 270 ansatte skal sies opp, ifølge Finans.dk.

Bakgrunnen for endringene som nå legges fram er at konsernet etter et par store oppkjøp har oppnådd en ny markedsposisjon, som gir en rekke muligheter de ønsker å utnytte.

- Ved å gjøre disse endringene sikrer vi et større konsern for framtida og tilpasser organisasjonen til det nåværende makroøkonomiske miljøet, sier konsernsjef Johan Kirstein Brammer.

Uvisst antall i Norge

Masseoppsigelsene kommer som følge av makroøkonomiske forhold som høy inflasjon, svekkede valutakurser i Sverige og Norge, som har gitt Tryg utfordringer.

- Tryg stårt sterkt, men vi merker akkurat nå mer enn noen gang hvordan verden forandrer seg. Derfor er det mitt og resten av ledelsens ansvar å løfte blikket og sikre at vi hele tiden skaper de beste betingelser for vårt selskap, sier Brammer.

Selskapet kan foreløpig ikke si noe om hvor mange ansatte i Norge som vil rammes av kuttene:

- Vi skal nå kjøre en prosess der vi slår sammen forretningsområdene Næringsliv og Industri til en ny enhet. Det er klart at det skal bli færre medarbeidere i den nye enheten enn hva det er i to som er nå, men hvor mange er uklart, sier Trygs pressesjef Ole Irgens til E24.

- Gjør meg trist

Tryg ønsker å sikre at organisasjonen er klare for framtida, sånn at de kan nå sine mål for 2024.

- Vi har i en periode jobbet iherdig med å ikke fylle ledige stilling, for å minimere antall berørte ansatte. Det gjør meg trist å måtte si farvel til dyktige medarbeidere, men tiltakene er nødvendige, sier Brammer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer