Skjenkestopp:

Varsler massesøksmål

Etter SMB Norge sitt møte med finansministeren tidligere i dag kan alt tyde på at organisasjonen tar saken videre juridisk.

SKUFFET: SMB Norges administrerende direktør Jørund Rytman (t.h.) og styreleder Karl-Anders Grønland var ikke helt fornøyde etter møtet med Vedum. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
SKUFFET: SMB Norges administrerende direktør Jørund Rytman (t.h.) og styreleder Karl-Anders Grønland var ikke helt fornøyde etter møtet med Vedum. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i dag møtte SMB Norge finansminister Trygve Slagsvold Vedum for å diskutere framtida til små og mellomstore bedrifter i Norge.

- Det kom veldig mange innspill og det virker som finansministeren oppriktig vil hjelpe, sier Jørund H. Rytman, administrerende direktør i SMB Norge.

Likevel legger ikke Rytman skjul på at det kan komme et massesøksmål i nærmeste framtid.

- Forbyr et lovlig produkt

SMB Norge, som organiserer små og mellomstore bedrifter, ba før jul regjeringen om å offentliggjøre begrunnelsen for den nasjonale skjenkestoppen og truet med massesøksmål.

De satte en frist på 14 dager, som er i ferd med å gå ut, men har ennå ikke fått svar.

Men Rytman anbefaler allerede nå styret i organisasjonen å gå videre med massesøksmålet.

Da Børsen snakket med Rytman i forkant av møtet fortalte han at ett av målene deres var å bli hørt, og å rette oppmerksomheten mot budskapet deres om å stoppe skjenkestoppen i Norge.

Han er likevel ikke helt fornøyd etter møtet og forteller at de ikke har fått noe svar angående det medisinske beslutningsgrunnlaget eller forholdsmessighetsvurderingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer