Varsler nedbemanning i mediegigant

Mediegiganten Egmont må spare rundt 70 millioner kroner. Konsernet utelukker ikke nedbemanning, sier kilder til fagbladet Journalisten.

KUTT: Eksteriør av lokalene til mediehuset Egmont i Nydalen i Oslo.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
KUTT: Eksteriør av lokalene til mediehuset Egmont i Nydalen i Oslo.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mediehuset Story House Egmont, som gir ut blader som Hjemmet, Norsk Ukeblad, Vi Menn og Her og Nå, må spare inn rundt 70 millioner kroner.

Ifølge Journalisten er nedbemanning allerede varslet internt.

Magasin- og tegneserieutgiveren merker konsekvensen av at økte renter og kraftig prisøkning demper kjøpekraften blant folk og annonsører.

Kilder sier til Journalisten at det internt allerede er varslet at nedbemanning ligger an til å bli en konsekvens av kuttene.

- Flere har satt på bremsene, og det påvirker naturligvis også vår virksomhet, sier Nina Vesterby, administrerende direktør i Story House Egmont i en melding til Journalisten.

Egmont trenger 70 millioner i besparelser for å demme opp for markedssituasjonen, og jobber med hvilke områder som blir berørt.

- Vi kan dessverre ikke utelukke at det vil innebære nedbemanning, sier Vesterby.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer