Varsler ned­bemanninger

«Nye Norwegian» vil ha færre ansatte.

Publisert
Sist oppdatert

FORNEBU (Børsen): Norwegian har ristet av seg konkursspøkelset, og etter en nervepirrende helg var det en fornøyd konsernsjef Jacob Schram som i dag kunne rette fokus mot «Nye Norwegian».

Det betyr endringer blant annet i bemanningssituasjonen for flyselskapet.

Coronapandemien har fått brutale konsekvenser for luftfarten. For Norwegian har det ført til at fire av deres bemamanningsselskaper har gått konkurs.

- Har håp

Overfor Børsen opplyser finansdirektør Geir Karlsen at det nå handler om å spare penger der det er mulig.

- Det var en tøff beslutning, men nå har vi funnet en løsning der vi har sikret framtida til Norwegian så langt vi kan se det. Nå handler det om å beskytte likviditeten, før vi etter hvert vil trappe opp på flyvninger. Vi håper å ta tilbake så mange som mulig av de ansatte, sier Karlsen.

Artikkelen fortsetter under:

16. mars regnes som en mørk dag i Norwegians historie. Da besluttet selskapet å kansellere 85 prosent av flyvningene og permittere 7300 medarbeidere. Før coronapandemien inntraff, hadde selskapet om lag 11 000 ansatte og en flyflåte på rundt 160 fly.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer