Pandemi

Varsler Norge om «revansje-turisme»

Norge kan stå overfor en turistboom fra «revansje-reisende» når covid-restriksjonene fjernes, ifølge en ny undersøkelse.

FERIE: Norge kan komme til å oppleve en boom i turistnæringen når restriksjoner fjernes og flere blir vaksinert, ifølge en ny undersøkelse. FOTO: Shutterstock / NTB
FERIE: Norge kan komme til å oppleve en boom i turistnæringen når restriksjoner fjernes og flere blir vaksinert, ifølge en ny undersøkelse. FOTO: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

NEW YORK / OSLO (Børsen): «Det hopet seg opp en betydelig kjøpekraft blant «revansje-reisende» og mange andre, som vil ut og reise igjen. Det kan komme norsk turistnæring til gode allerede i 2021,» skriver konsulentselskapet Simon-Kucher & Partners om en undersøkelse de har utført sammen med analysefirmaet ROIRocket.

Det samme tror også turistnæringen i Norge, selv etter mer enn ett år med en brutal pandemi.

- Jeg tror på en ketsjup-effekt når reise blir lovlig. Det vil trolig være utenlandske gjester fra EU og USA på høsten. Vaksinepass vil være tilgjengelig da for mesteparten av EU og USA, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold, til Børsen.

Særlig tyskere

Ifølge undersøkelsen blant 3900 personer i Frankrike, Tyskland, Spania, Storbritannia og USA forventer 57 prosent av de spurte, som dro på feriereiser før pandemien, at de vil reise igjen i 2021. En fjerdedel av de spurte vet ikke når de vil reise igjen.

70 prosent av de reisende sier også at de vil bruke samme sum eller mer på reiser i 2021 enn før pandemien. Tyskere, som i 2019 var den største gruppa turister i Norge, skiller seg også ut som landet hvor det har vært en større opphopning av kjøpekraft. Andelen som planlegger uendrede eller økte reisebudsjetter der, er hele 81 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer