Strømpriser

Varsler nye krisetiltak

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) har flere ess i ermet når kampen mot de høye strømprisene går inn i en ny fase.

LOVER MER: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) sier regjeringen jobber med flere tiltak for å bøte for strømprisene. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
LOVER MER: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) sier regjeringen jobber med flere tiltak for å bøte for strømprisene. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

Regjeringen kom før jul med en egen krisepakke for å bøte for de høye strømprisene.

Krisepakken ble oppjustert tidlig i januar, og har en foreløpig prislapp på 13 milliarder etter det Dagbladet er kjent med.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) forteller Dagbladet at regjeringen ikke er ferdig med det.

Styring av eksport

Vedum og co. jobber nå med flere ekstratiltak for å sikre ytterligere bistand til strømkundene både på kort og lang sikt. Flere av Vedums nye tiltak er rettet mot en mer langsiktig kontroll over strømprisene, blant annet:

  • Økt kraftproduksjon innenlands.
  • Gjennomgå eksporten av strøm og hvordan denne kan styres.
  • Endre måten eksporten av strøm gjennomføres.

- I tillegg skal vi sette ned en energikommisjon, sier Vedum til Dagbladet.

Detaljene rundt energikommisjonen er foreløpig ikke kjent, men det er ventet at kommisjonen går i gang med sitt arbeid innen utgangen av januar.

- Denne regjeringen ser på flere nye tiltak for hvordan både forbrukere og industrien kan hjelpes når strømprisene er så høye, legger han til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer