Har varslet om 78 bedrifter som kan ha jukset med corona-støtte:

Varsler om massivt corona-juks

- Som ei skål med sukkertøy som de kriminelle kan forsyne seg fritt fra, sier Fair Play Bygg.

SUKKERTØY: - Coronatiltakene har fungert som ei skål med sukkertøy som de kriminelle kan forsyne seg fritt fra, sier leder for Fair Play Bygg Oslo og omegn, Lars Mamen, til Dagbladet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
SUKKERTØY: - Coronatiltakene har fungert som ei skål med sukkertøy som de kriminelle kan forsyne seg fritt fra, sier leder for Fair Play Bygg Oslo og omegn, Lars Mamen, til Dagbladet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

- Coronatiltakene har fungert som ei skål med sukkertøy som de kriminelle kan forsyne seg fritt fra, sier leder for Fair Play Bygg Oslo og omegn, Lars Mamen, til Dagbladet.

I Stavanger deler leder for Fair Play Rogaland bekymringen:

- Frykten er at støtteordningene og betalingsutsettelsene nå bidrar til å holde useriøse og kriminelle selskaper kunstig i live, sier Fred Sherling, som før han begynte i Fair Play Bygg var en profiler-politimann som sloss mot arbeidslivskriminalitet i flere tiår.

Fair Play Bygg er en forening startet av en rekke arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjoner for å bekjempe useriøsitet i byggebransjen.

Dagbladet har tidligere skrevet om de omfattende bruddene på arbeidsmiljøloven blant coronastøtte-mottakerne.

Bryter arbeidsmiljøloven

182 selskaper som til sammen fikk lønnskompensasjon for 1490 ansatte, fikk i 2020 «vedtak om stans» fra Arbeidstilsynet, viser en gjennomgang Dagbladet har gjort.

Det betyr at selskapene kan ha fått utbetalt lønnskompensasjon for opptil 62 millioner kroner, det samme året som de har brutt arbeidsmiljøloven.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.