Varsler prishopp på julebordet

Med økte strøm- og matvarepriser må man belage seg på svindyr juleribbe på årets julebord.

DYR JUL: Julebordsgjestene må forberede seg på at summen på kassalappen kan bli høy. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
DYR JUL: Julebordsgjestene må forberede seg på at summen på kassalappen kan bli høy. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det meste har blitt ganske mye dyrere det siste året - strøm, matvarer og gode råd. Nordmenns forventninger til egen økonomi har dalt som engler ned i skjul.

Det er derfor liten tvil om at det for mange blir jul med en bismak i år, når gaver og mat skal finne veien til trær og dukkledde bord. Og for bedrifter som allerede sliter med marginene er det derfor neppe en gladnyhet at også julebordet kommer til å bli dyrere.

- Det blir dyrere, det vet man. Den norske jula skal ha norske varer, lagd av nordmenn og servert av nordmenn. Vi regner med en prisstigning på rundt 6,5 prosent til 7 prosent, sier daglig leder ved ikoniske Engebret Café, Kay Henning Johnsen, til Børsen.

Norges eldste restaurant er viden kjent for sine juletallerkener.

Stor pågang

Mange opplevde at julelysene ble slukket før siste gave var åpnet i fjor, da hele Norge måtte belage seg på nok en nedstengning. Derfor er det flere som har fått utsatt julebordet to ganger allerede.

- Vi har hatt en del som har latt bestillingen sin stå til i år. Det er også mange på Engebret som har faste bord og faste plasser, og ofte er det et puslespill å få til å gå i hop. Vi regner med at vi i slutten av oktober er helt fullbooket, sier Johnsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer