Varsler privatfly-bonanza

Salget av privatfly ser i år ut til å bli rekordhøyt, ifølge en ny rapport.

TIL VÆRS: Rekordmange privatfly er ventet å bli solgt i tida framover. Foto: Nicholas T. Ansell / Pa Photos / NTB
TIL VÆRS: Rekordmange privatfly er ventet å bli solgt i tida framover. Foto: Nicholas T. Ansell / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert

For mange er privatfly det fremste symbolet på rikdom og overdådighet. Nå spår en fersk rapport at salget av privatfly vil nå nye høyder i 2023.

Til tross for at privatflyreiser bare står for 4 prosent av alle flyreiser, produserer de rundt 10 ganger så mye klimagass per passasjer som kommersielle flygninger.

De to siste tiårene har den globale privatflyflåten doblet seg, og det har aldri blitt registrert så mange reiser i privatfly som i fjor.

Dette får flere til å reagere, melder The Guardian.

Øker med milliarder

Privatflybruken nådde sin forrige topp i forkant av finanskrisa i 2008. Tida etterpå var preget av nedgangstider, som tydelig gikk utover flygleden til verdens aller rikeste.

Nå ser bruken ut til å være tilbake på samme nivå - og enda høyere vil den bli.

I år er markedet for salg av brukte og nye privatfly spådd til å nå en verdi på 34,6 milliarder dollar mot 34,1 milliarder året før.

- Enorm kostnad

Utslippet av drivhusgasser fra den privatflysektoren har økt med nesten én fjerdedel siden tida før pandemien, ifølge rapporten. Det ble i 2022 registrert over 5,3 millioner flyvninger med privatlfly.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer