Varsler rekord­sesong

Dyrtida har ikke lagt noen stor demper på folks betalingsvilje for ei uke i påskefjellet. Spesielt fra utenlandske turister strømmer bestillingene inn.

AFTERSKI: Afterskiområdet på Hemsedalsfjellet vil etter alle solemerker være like stappfullt i påskeuka som på dette bildet. Foto: Erik Johansen / NTB
AFTERSKI: Afterskiområdet på Hemsedalsfjellet vil etter alle solemerker være like stappfullt i påskeuka som på dette bildet. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Etter magre pandemiår, etterfulgt av voldsomme kostnadsøkninger, melder reiselivsnæringens vinterdestinasjoner om en oppløftende påske.

- Det meldes om veldig gode bookinger fra en del av de største vinterstedene, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold, til Børsen.

Mange oppgir de gode snøforholdene i fjellet, både i skibakkene og langrennsløypene, som en suksessfaktor.

- Det er selvfølgelig veldig avgjørende for om folk velger fjellet i påsken.

Endring blant utenlandske turister

Det er særlig fra utlandet at reiselivsaktørene melder om mange bestillinger. Slik har det vært gjennom hele vinteren.

- Det er relativt snøfattig ellers i Europa og ei svak krone gjør det rimeligere å feriere i Norge, så allerede før vinterferien var det gode bookingtall fra utenlandske gjester i påsken, sier Krohn Devold.

Statistikk fra SSB for mars og april i fjor viser at turister fra Danmark, Sverige, Tyskland, Storbritannia og USA som utgjorde flertallet av dem som overnattet i Norge.

Mens Danmarks Statistikk i år melder om rekordmange tyske påsketurister i Danmark, kommer bookingene til norske vinterdestinasjoner særlig fra dansker og svensker, men også fra tyskere, nederlendere og briter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer