Varsler rekord­sesong

Dyrtida har ikke lagt noen stor demper på folks betalingsvilje for ei uke i påskefjellet. Spesielt fra utenlandske turister strømmer bestillingene inn.

AFTERSKI: Afterskiområdet på Hemsedalsfjellet vil etter alle solemerker være like stappfullt i påskeuka som på dette bildet. Foto: Erik Johansen / NTB
AFTERSKI: Afterskiområdet på Hemsedalsfjellet vil etter alle solemerker være like stappfullt i påskeuka som på dette bildet. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Etter magre pandemiår, etterfulgt av voldsomme kostnadsøkninger, melder reiselivsnæringens vinterdestinasjoner om en oppløftende påske.

- Det meldes om veldig gode bookinger fra en del av de største vinterstedene, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold, til Børsen.

Mange oppgir de gode snøforholdene i fjellet, både i skibakkene og langrennsløypene, som en suksessfaktor.

- Det er selvfølgelig veldig avgjørende for om folk velger fjellet i påsken.

Endring blant utenlandske turister

Det er særlig fra utlandet at reiselivsaktørene melder om mange bestillinger. Slik har det vært gjennom hele vinteren.

- Det er relativt snøfattig ellers i Europa og ei svak krone gjør det rimeligere å feriere i Norge, så allerede før vinterferien var det gode bookingtall fra utenlandske gjester i påsken, sier Krohn Devold.

Statistikk fra SSB for mars og april i fjor viser at turister fra Danmark, Sverige, Tyskland, Storbritannia og USA som utgjorde flertallet av dem som overnattet i Norge.

Mens Danmarks Statistikk i år melder om rekordmange tyske påsketurister i Danmark, kommer bookingene til norske vinterdestinasjoner særlig fra dansker og svensker, men også fra tyskere, nederlendere og briter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.