Varsler respons

Nato er klare til å bidra i etterforskninga etter kabelbrudd. Jens Stoltenberg varslet samlet respons dersom ledningen ble angrepet.

MØTES: Jens Stoltenberg og Volodymyr Zelenskyj møtte pressen samlet før Natos forsvarsministermøte. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dersom det kan bevises at det var et angrep på gassledningen i Østersjøen, møtes det av et samlet og besluttsomt svar fra Nato, sa Stoltenberg under et pressemøte med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj før Natos forsvarsministermøte onsdag.

- Nato er klare til å bidra i etterforskninga og støtte våre allierte, skriver sjef for forsvarsalliansen, Jens Stoltenberg på X, dagen etter at det ble oppdaget skader på en undersjøisk gasskabel mellom Finland og Estland.

Stoltenberg skriver at han har vært i samtaler med den estiske statsministeren Kaja Kallas om skadene.

Finland har iverksatt full etterforskning etter at det oppsto en lekkasje fra en gassrørledning mellom Finland og Estland i Østersjøen. Det var klokka 02.00 natt til søndag at trykket plutselig sank i en av ledningene som lenker sammen det nordeuropeiske gassnettet.

Estiske myndigheter har undersøkt skadene på gassrørledningen og datakabelen i Finskebukta, sier landets forsvarsminister.

- Skadene på rørledningen Balticconnector ble forårsaket av svært sterke krefter, sier forsvarsminister Hanno Pevkur til Reuters.

Han legger til at man har undersøkt rørledningen, og at både rørledningen og betongen rundt er sterkt skadd.

(Dagbladet/NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer