Varsler skyhøy oljepris

Amerikansk storbank varsler at oljeprisen vil stige nesten 50 prosent. - Det kan skje, sier norske eksperter.

SPÅR OPPGANG: Den amerikanske storbanken Bank of America mener oljeprisene kommer til å gå kraftig opp fram til neste sommer. Foto: AFP PHOTO / Karen BLEIER / NTB
SPÅR OPPGANG: Den amerikanske storbanken Bank of America mener oljeprisene kommer til å gå kraftig opp fram til neste sommer. Foto: AFP PHOTO / Karen BLEIER / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bank of America spår at oljeprisen vil gjøre et byks i løpet av det neste halvåret, og ende på 120 dollar fatet innen juni neste år, skriver CNN.

- Trodde vi var gale

Det vil i så tilfelle være en oppgang på hele 45 prosent fra det nåværende, ganske høye, nivået på 83 dollar fatet.

- Prisene har veldig lett for å skyte i været når etterspørselsforholdene er så stramme som de er nå, sir Francisco Blach, sjef for globale råvarer i Bank of America.

Han har lenge vært tydelig på at han mener oljeprisene vil bli svært høye, og i juni spådde han at oljeprisen etter hvert ville nå 100 dollar fatet.

- Da trodde folk vi var gale. Men her er vi, sier Blanch.

Da coronapandemien la sitt lammende grep rundt hele verdensøkonomien førte det til et historisk oljeprisfall. I desember 2019 var prisen 65 dollar fatet, før det stupte til 20 dollar fatet i april 2020.

Alle restriksjonene som følge av coronaviruset sendte etterspørselen helt ned på et bunnivå. Men ettersom verden sakte men sikkert har åpnet opp igjen, har prisen gradvis steget. Og oppgangen er altså ikke over ennå, mener Bank of America.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer