Varsler søksmål mot Norwegian i Spania

Et møte i det spanske forliksrådet førte ikke fram. Nå varsler fagforeningene SEPLA og USO at de vil gå til søksmål mot Norwegian.

SØKSMÅL: Spanske fagforeningen vil nå dra Norwegian for retten. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
SØKSMÅL: Spanske fagforeningen vil nå dra Norwegian for retten. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Luftfartsansvarlig i fagforeningen USO, Ernesto Iglesias, bekrefter overfor Børsen at dagens mekling mellom de to fagforeningene USO og SEPLA og Norwegian, i det spanske forliksrådet, ikke førte fram.

- Neste skritt er et søksmål, skriver Iglesias i en SMS.

Strid

Børsen har vært i kontakt med Norwegian, og venter svar på forespørselen.

Striden mellom Norwegian og fagforeningene for piloter (SEPLA) og kabinansatte (USO) handler om Norwegians til sammen 1300 ansatte i Spania.

Norwegian mener at de ansatte får forholde seg til et spansk datterselskap hvor de formelt er ansatt og selskapet OSM Aviation hvor Norwegian eier halvparten. Fagforeningene mener at datterselskapet ikke har lov til å drive personalutleie til Norwegian.

Norwegian avsluttet nylig sin innleie fra dette selskapet, etter at det meste av flyene er parkert på grunn av corona-krisen.

Fagforeningene mener at morselskapet Norwegian Air Shuttle (NAS) er deres egentlige arbeidsgiver. De frykter at det spanske datterselskapet om få uker vil stå uten penger til å betale sine forpliktelser overfor de ansatte - og at morselskapet NAS nå prøver å unndra seg ethvert ansvar for å betale dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer