Arbeidsliv

Varsler storrengjøring

Ap-toppene Jonas Gahr Støre og Hadia Tajik setter arbeidslivet først på skrytelista av hva de har fått til i regjering så langt. - Makta skal tilbake til arbeidsfolket, sier Tajik.

SKRYTER: Statsminister Jonas Gahr Støre mener arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik har gjort en stor innsats. Han mener de har gjort helt konkrete grep for å bedre forholdene i arbeidslivet. Foto: Nina Hansen/ Dagbladet
SKRYTER: Statsminister Jonas Gahr Støre mener arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik har gjort en stor innsats. Han mener de har gjort helt konkrete grep for å bedre forholdene i arbeidslivet. Foto: Nina Hansen/ Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det vi har gjort på arbeid er det som har størst betydning for folk.

Det sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til Dagbladet etter drøyt hundre dager som sjef for Ap/ Sp-regjeringen.

En av de absolutt største satsingene til regjeringen er hentet fra partiets eget navn: arbeid og arbeidsliv.

- Makt over hverdagen

Gjennom en rekke lovforslag, utredninger og andre grep har de satt i gang det Ap-nestleder Hadia Tajik kaller en «storrengjøring» i arbeidslivet.

- Vi er i gang med et stort politisk prosjekt som handler om å gi arbeidsfolk makt over egen hverdag, sier Tajik til Dagbladet.

Hun leder nå superdepartementet Arbeids- og inkluderingsdepartementet som rår over rundt en tredel av statsbudsjettet.

Sammen med statsministeren har hun for anledningen inntatt en antikk sofa på en kafé like ved det gigantiske byggeprosjektet i regjeringskvartalet. Tajik får skryt for innsatsen fra sjefen.

- Hadia har ledet det arbeidet på en veldig kraftfull måte. Vi har gjort helt konkrete grep som flytter makt til folk på jobb og som gir større trygghet. I tillegg til det vi gjør på rettferdig fordeling, er hele arbeidsfeltet vårt så viktig for dette prosjektet, sier Jonas Gahr Støre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.