Økonomisk kriminalitet

Varsler storstilt plan mot kjeltringene

Justisminister Emilie Enger Mehl vil organiserte økonomisk kriminelle til livs. Nå varsler hun en storstilt plan mot det økende problemet.

STORT OMFANG: Emilie Enger Mehl sier økonomisk kriminalitet er et økende samfunnsproblem. Nå skal regjeringen lage en ny plan for å få bukt med kjeltringene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STORT OMFANG: Emilie Enger Mehl sier økonomisk kriminalitet er et økende samfunnsproblem. Nå skal regjeringen lage en ny plan for å få bukt med kjeltringene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Økonomisk kriminalitet er et stort samfunnsproblem. Det blir stadig flere måter å utøve profittbasert kriminalitet på grunn av økonomi.

Det sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl, som nå går i gang med arbeidet med å slå ned på den omfattende økonomiske kriminaliteten i samfunnet.

- Det handler både om hvordan vi kan forebygge økonomisk kriminalitet bedre, og selvfølgelig avdekke tilfeller og ikke minst organiserte nettverk, sier Mehl til Dagbladet.

Justisministeren starter til høsten arbeidet med en stortingsmelding rettet mot økonomisk kriminalitet. Mehl forteller at meldingen skal ha et ekstra skarpt blikk på organisert kriminalitet.

- Landegrenser er mer og mer i flyt, og har en mindre betydning nå i denne typen saker. Mye av kriminaliteten foregår på nett eller basert på organiserte nettverk i utlandet.

En stortingsmelding er et dokument med saker regjeringen ønsker å orientere stortinget om, uten at det trengs å gjøre noe vedtak i salen.

- Utrolig intrikate

Mehl sier økonomisk kriminalitet er et økende problem, og at stortingsmeldingen skal favne bredt – fra mannen i gata til store selskaper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer