Varsler Tesla-boikott

Dersom en tariffavtale ikke er på plass hos Tesla i Sverige innen 20. desember, vil Fellesforbundet gå i gang med boikottaksjoner.

STREIK: Siden 27. oktober har medlemmer i forbundet IF Metall vært i streik ved Teslas svenske verksteder. Foto: Yves Herman / Reuters
STREIK: Siden 27. oktober har medlemmer i forbundet IF Metall vært i streik ved Teslas svenske verksteder. Foto: Yves Herman / Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fellsforbundet har onsdag 6. desember sendt ut boikottvarsel til Tesla i Sverige, får Børsen opplyst.

- Våre fagforeningskamerater i IF Metall har Fellesforbundets fulle støtte i konflikten med Tesla. De tar kampen mot et fagforeningsfiendtlig selskap på vegne av hele arbeidslivet. Nå bør Tesla umiddelbart akseptere IF Metalls krav om tariffavtale, sier forbundsleder Jørn Eggum.

- Dersom dette ikke er på plass innen 20. desember, vil vi gå videre med iverksetting av boikottaksjoner.

Nøyaktig hvilke tiltak som eventuelt vil iverksettes, er det for tidlig å si noe om, ifølge forbundslederen.

- Dette er et klart signal til Tesla om at de ikke kan transportere svenske Teslaer gjennom Norge. Det vil i så fall bli møtt med aksjoner, og vi vil gjøre de tiltakene som er nødvendige for å få dette til å virke.

FILMER: En mann stanser midt på motorveien og hamre løs på andre biler. Vis mer

Siden 27. oktober har medlemmer i forbundet IF Metall vært i streik ved Teslas svenske verksteder. Flere forbund har varslet og iverksatt sympatistreiker den siste tida.