Varsler tøffe grep mot de useriøse

Arbeids- og sosialminister Hadia Tajik vil riste i de useriøse arbeidsgiverne. Sammen med næringsminister Jan Christian Vestre vil hun gå langt for å stanse innleie.

AMBISIØSE PLANER: Tajik og Vestre har ambisiøse mål om at det skal bli flere jobber i Norge, og ikke minst å få flere av dem som står utenfor arbeidslivet inn i arbeid. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
AMBISIØSE PLANER: Tajik og Vestre har ambisiøse mål om at det skal bli flere jobber i Norge, og ikke minst å få flere av dem som står utenfor arbeidslivet inn i arbeid. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Her går det så det griner!, utbryter næringsminister Jan Christian Vestre (Ap).

Han er på besøk hos lageret til den nettbaserte dagligvarebutikken Oda, inntil nylig kjent som kolonial.no.

Skal stille krav

Vestre står sammen med arbeids- og sosialminister Hadia Tajik (Ap) i spissen for den nye Ap/ Sp-regjeringens satsing på å skape nye arbeidsplasser. De har ambisiøse mål om at det skal bli flere jobber i Norge, og ikke minst å få flere av dem som står utenfor arbeidslivet inn i arbeid.

Men de nye jobbene må være trygge, understreker Tajik.

- Det er veldig viktig for oss at det er i størst mulig grad er trygge jobber og seriøse virksomheter. Som vi for eksempel ser her hos Oda. At det er ordna forhold, at det er seriøse bedrifter, at man opplever at man får en inntekt man kan leve av, sier arbeidsministeren.

- Vi skal stille opp for næringslivet, men også stille krav til næringslivet. Når vi er villige til å ta i bruk flere virkemidler for å hjelpe næringslivet gjennom omstillingen, så kan vi også ha større forventninger om hvordan man skal opptre, sier Vestre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer