Varsler: «Trusler mot nasjonal sikkerhet»

En tidligere sikkerhetssjef hos Twitter hevder at selskapet med vilje unnlot å fortelle om problemer med datasikkerheten og omfanget av falske kontoer.

TØFFE ANKLAGER: Twitter var mest interessert i å utvide brukerbasen og forsøkte å dekke over sikkerhetshull og minimerte problemet med falske kontoer, hevder varsleren Peiter Zatko. Foto: Gregory Bull, AP photo/NTB
TØFFE ANKLAGER: Twitter var mest interessert i å utvide brukerbasen og forsøkte å dekke over sikkerhetshull og minimerte problemet med falske kontoer, hevder varsleren Peiter Zatko. Foto: Gregory Bull, AP photo/NTB Vis mer
Publisert

Peiter Zatko var Twitters sikkerhetssjef fram til han fikk sparken tidligere i år. I juli sendte han inn et varsel om flere forhold ved selskapet, ifølge The Washington Post og CNN.

Ifølge Zatko har Twitter villedet brukere og føderale reguleringsmyndigheter om åpenbare svakheter i selskapets evne til å beskytte personopplysninger.

Varselet skal ha gått til justisdepartementet, tilsynsmyndighetene for handel med verdipapirer og det føderale forvaltningsorganet som har ansvar for forbrukervern og konkurranseregulering (FTC).

Twitter avviser i en uttalelse tirsdag det de beskriver som «en falsk fortelling»

- Forsøkte å skjule antall hackingsforsøk

En av de mest alvorlige anklagene er at Twitter feilaktig har hevdet at de hadde en sterk sikkerhetsplan. Dette var i så fall brudd på vilkårene i en avtale med FTC fra 2010.

Zatko anklager videre selskapet for bedrag i forbindelse med hvordan det håndterte «spam» eller falske, automatiserte kontoer. Dette er også kjernen i forsøket til Elon Musk på å trekke tilbake budet på 44 milliarder dollar om kjøp av Twitter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer