Varsler: «Trusler mot nasjonal sikkerhet»

En tidligere sikkerhetssjef hos Twitter hevder at selskapet med vilje unnlot å fortelle om problemer med datasikkerheten og omfanget av falske kontoer.

TØFFE ANKLAGER: Twitter var mest interessert i å utvide brukerbasen og forsøkte å dekke over sikkerhetshull og minimerte problemet med falske kontoer, hevder varsleren Peiter Zatko. Foto: Gregory Bull, AP photo/NTB
TØFFE ANKLAGER: Twitter var mest interessert i å utvide brukerbasen og forsøkte å dekke over sikkerhetshull og minimerte problemet med falske kontoer, hevder varsleren Peiter Zatko. Foto: Gregory Bull, AP photo/NTB Vis mer
Publisert

Peiter Zatko var Twitters sikkerhetssjef fram til han fikk sparken tidligere i år. I juli sendte han inn et varsel om flere forhold ved selskapet, ifølge The Washington Post og CNN.

Ifølge Zatko har Twitter villedet brukere og føderale reguleringsmyndigheter om åpenbare svakheter i selskapets evne til å beskytte personopplysninger.

Varselet skal ha gått til justisdepartementet, tilsynsmyndighetene for handel med verdipapirer og det føderale forvaltningsorganet som har ansvar for forbrukervern og konkurranseregulering (FTC).

Twitter avviser i en uttalelse tirsdag det de beskriver som «en falsk fortelling»

- Forsøkte å skjule antall hackingsforsøk

En av de mest alvorlige anklagene er at Twitter feilaktig har hevdet at de hadde en sterk sikkerhetsplan. Dette var i så fall brudd på vilkårene i en avtale med FTC fra 2010.

Zatko anklager videre selskapet for bedrag i forbindelse med hvordan det håndterte «spam» eller falske, automatiserte kontoer. Dette er også kjernen i forsøket til Elon Musk på å trekke tilbake budet på 44 milliarder dollar om kjøp av Twitter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.