Varslet massepermitteringer - nå snur giganten

Fryktet å måtte permittere flere hundre ansatte, som følge av regjeringens nye coronatiltak. Nå sier toppsjefen at de ansatte holdes i jobb, inntil videre.

UTELIVET RAMMET: Torsdag innførte regjeringa flere coronatiltak, noe som førte til dyp fortvilelse blant flere utelivsaktører. For utelivets del var det mest inngripende at det ble innført krav om registrering av gjester og krav til bordservering. Foto: Naina Helén Jåma / NTB
UTELIVET RAMMET: Torsdag innførte regjeringa flere coronatiltak, noe som førte til dyp fortvilelse blant flere utelivsaktører. For utelivets del var det mest inngripende at det ble innført krav om registrering av gjester og krav til bordservering. Foto: Naina Helén Jåma / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag varslet toppsjefen i utelivsgiganten Noho potensielt drastiske grep som en konsekvens av regjeringens nyinnførte coronatiltak.

Spørsmålene som skulle opp til behandling hos Karl-Henning Svendsen og hans kolleger, var hvorvidt selskapet igjen måtte massepermittere ansatte. Videre skulle det vurderes å stenge flere utesteder.

I dag møttes lederne for Noho-gruppens utesteder, og overfor Børsen kan selskapet nå meddele at de har tatt en beslutning.

Tar kostnaden - permitterer ikke

- Vi hadde akkurat møte, og det menneskelige hensynet trumfet. Det er folks tur nå. Sånn det er nå skal vi ikke permittere noen. Vi tar kostnaden. De ansatte bistår oss og er fleksible, sier Noho-sjef Karl-Henning Svendsen til Børsen.

Han understreker at de taper store summer på de nye tiltakene som ble innført forrige uke, og at vurderingen om permitteringer skjer fortløpende.

- Omsetninga denne helga var ned cirka 46 prosent målt mot forrige helg.

Ønsker dialog

Svendsen sier at det er tøft med en ny runde med tiltak, men at både han og de ansatte skjønner at det er en nødvendighet på grunn av smittesituasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer