Varslet rå rentehopp: Så falt børsene

Wall Street gikk umiddelbart i rødt etter sentralbanksjef Jerome Powells tale mandag.

RENTEKAMP: Sentralbanksjef Joreme Powell varsler en agressiv linje for å få kontroll over inflasjonen. Foto: Tom Williams/Reuters/NTB
RENTEKAMP: Sentralbanksjef Joreme Powell varsler en agressiv linje for å få kontroll over inflasjonen. Foto: Tom Williams/Reuters/NTB Vis mer
Publisert

Powell nølte ikke med å gjøre det klart at USAs sentralbank nå vil ta alle midler i bruk for å hanskes med inflasjonstall som landet ikke har sett på 40 år.

- Vi vil gjøre alt for å stabilisere prisveksten. Dersom vi mener det er nødvendig å heve styringsrenten med mer enn 0,25 prosent ved et rentemøte eller flere rentemøter, så vil vi gjøre det, sa han blant annet, ifølge CNBC.

Varsler aggressiv linje

En uke har gått siden den amerikanske sentralbanken Federal Reserve (ofte bare omtalt som Fed) hevet styringsrenten med 0,25 prosent. Det var den første rentehevingen siden 2018.

Powells uttalelser falt under en tale for National Association for Business Economics, ifølge CNBC.

Powell gjorde det videre klart at Fed ikke vil nøle med å ty til ytterligere aggressive tiltak for å komme inflasjonstallene til livs.

- Dersom vi finner ut at vi trenger å stramme inn mer enn det som er ansett som nøytral impuls og bevege oss over i en mer restriktiv linje, så vil vi gjøre det, sa han.

Børsfall etter talen

De toneangivende børsindeksene på Wall Street reagerte umiddelbart med dalende aksjekurser etter Powels uttalelser om at inflasjonen er «for høy».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer