Norgesferien i Gudbrandsdalen:

Varslet «rekordsommer»: - Uteblir

Til tross for spådommene har ikke «rekordsommeren» kommet til alle i Lom enda. - Fortsatt flere ledige rom.

SEIGT: Det som skulle bli rekordsesongen fikk en seig start for Røsheim hotell i Bøverdalen. Foto: Røsheim hotell.
SEIGT: Det som skulle bli rekordsesongen fikk en seig start for Røsheim hotell i Bøverdalen. Foto: Røsheim hotell. Vis mer
Publisert

Året sommersesong ble spådd til å bli en rekordsesong for turistnæringen, både til tross for og på grunn av dyrtida. I Lom venter noen imidlertid fortsatt på at denne prognosen skal slå til.

Det var Gudbrandsdølen Dagningen som først omtalte forholdene.

- Færre turister

Til GD kunne Inger Elvesæter hos Elveseter hotell i Bøverdalen fortelle om tomme hotellrom.

- Vi står midt i sesongen og har bemannet opp for å ha masse gjester, også uteblir trafikken fullstendig. Sånn er situasjonen, sier Elvesæter til GD.

Flere forteller også til Børsen om en noe skuffende sesong.

- Det er litt færre turister i år, sammenliknet med 2020 og 2021, som var rakettår for turisme her. Hyttene våre pleide å være fullbooket langt fram i tid, men i dag har jeg flere ledige, forteller Vemund Moe i campingresepsjonen ved Nordal turistsenter.

- Det så litt mørkt ut. Man hører liksom at det er fullt overalt, men man ser at andre liknende hoteller som oss går ned i pris, og det er det en grunn til, sier Kjetil Magnussen, daglig leder ved Røsheim hotell.

Likevel melder SSB at det var flere både norske og utenlandske overnattende gjester i Nord-Gudbrandsdal i mai 2023 enn mai 2022. Dette merker likevel verken Moe eller Magnussen så mye til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.